Over mij

Als mensen mij vragen wat mijn beroep is, zeg ik tegenwoordig; “Mensenbegeleider”. Wat ik doe binnen Combimas is niet meer te vangen in 1 veld of 1 werkvorm.

Of je nu komt voor een massage, of met een specifieke hulpvraag; het geheel van mijn kennis en kunde krijg je erbij.

De Natuurgeneeskunde past mij niet voor niets als een warme jas. Ik vind het mooi, hoe de holistische zienswijze, ervoor zorgt dat je van alle kanten naar een vraag/probleem kijkt. De hulpvraag wordt vanuit de gehele persoon bekeken en met al zijn of haar mogelijkheden aangegaan.

Ik ben ooit in de reguliere gezondheidszorg gestart als verpleegkundige (HBO-Verpleegkunde en Post-HBO Bedrijfsverpleegkunde). Deze kennis heb ik uitgebreid met diverse opleidingen in de (sport)massage. Hierop volgden diverse opleidingen gevolgd in de natuurgeneeskunde ten aanzien van voeding, haptonomie en meditatie. Inmiddels ben ik geschoold als haptotherapeut en meditatiedocent.

Ik heb de instelling dat als ik een jaar niet geleerd heb, ik een jaar heb stilgestaan. Ik ben dus eigenlijk altijd bezig mij verder te ontwikkelen.

Ook ben ik al mijn gehele leven zeer sportief en probeer ik zo gezond mogelijk te leven (daarbij mijn eigen adviezen opvolgend).

Ik geloof dat je gezond dood kunt gaan en mocht je toch (ernstig) ziek zijn, dat je met een hoogwaardige levenskwaliteit ziek kunt zijn. Dit alles zal inspanning vragen van de persoon in kwestie. Ik realiseer mij goed dat we niet alles in de hand hebben, als het gaat om ziekte en dood. Maar een kleine vinger in de pap hebben we zeker wel.

In mijn praktijk loop ik met je mee in jouw proces, om zo samen- in verbinding- met jouw hulpvraag aan de slag te gaan.