Werkvorm Voeding

Optimale, juiste voeding, is voor iedereen noodzakelijk. Zo kunnen we een gezond en hoogwaardig leven leiden. Ieder mens is anders. Naast de algemene gezondheidsrichtlijnen die de complementaire natuurgeneeswijze adviseert, zal je bij Combimas ook individueel geadviseerd worden om het juiste voedingspatroon die bij je past te vinden.

Voeding is meer. Alles om ons heen is voeding. Door inzicht te krijgen in jouw leven, de manier van omgang met voedsel, omgang met het leven algemeen, wat zijn de genetische en epi-genetische (omgevings) invloeden, kan een inzicht ontstaan van het leven van jou en de hulpvraag waarmee je in de praktijk komt.

De meeste mensen (ong 98%) haalt de algemene voedingsvoorschriften die de Voedingsraad heeft opgesteld niet. Hier is er veel voordeel te behalen. Het is belangrijk meer groenten en fruit gaat eten, de snelle suikers en alcohol laat staan, minder vlees eet en meer plantaardige/essentiële vetten tot je te nemen.  Veel gezondheidsklachten en  welvaartziekten zullen hierdoor verdwijnen of in ieder geval beter te behandelen zijn. Andere ziekten zullen met een hogere kwaliteit van leven ervaren worden.

Gezonde darmen dragen bij tot een gezondere/positieve ervaring van het leven. De darm wordt niet voor niets het 2de brein genoemd. De directe lijn tussen hersenen en buik is bewezen. De doorlaadbaarheid van de darmwand en de darmbacteriën staat onder invloed van het voedsel en van de emoties die we via de leefstijl en omgeving tot ons komen. Een vuile darm zal meer stoffen doorlaten die niet in het bloed mogen komen dan een gezonde darm. Die negatieve stoffen voor het lichaam zullen de hersenen negatief beïnvloeden met allerlei effecten zoals vermoeidheid, neerslachtigheid, depressiviteit, stroperig bloed, hoofdpijn, jeuk, agressie, humeurig,  slaapstoornis, etc. Als we hier niet weerbaar tegen zijn, wordt de balans van dit fragiele deel van ons lichaam verstoord met alle gevolgen van dien. Ook hierbij is het inzicht  in zichzelf belangrijk.

Bij Combimas kan je hierin begeleid worden. Zo vergroot je jouw zelfvertrouwen op vele vlakken.